• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • V Всеукраїнський форум Microsoft «Вчитель-новатор».

V Всеукраїнський форум Microsoft «Вчитель-новатор».

2014-04-10

/Files/photogallery/815/IMG_2445 (1).jpg Антонів Галина (м.Зборів Тернопільської обл.) та Керносенко Наталія (м. Лисичанськ Луганської обл.)

3 квітня 2014 року в Києві проходив V Всеукраїнський форум Microsoft «Вчитель-новатор».

Захід організовано компанією «Майкрософт Україна» за підтримки Інституту інноваційних технологій та змісту освіти Міністерства освіти і науки України відповідно до Меморандуму про співпрацю на 2013-2018 роки між МОН та компанією «Майкрософт Україна».

Метою заходу є опанування освітянами сучасних педагогічних та інформаційно-комунікаційних технологій, підтримка роботи педагогів у розробці та впровадженні мультимедійних програмних засобів навчання та ознайомлення з передовими новітніми технологіями у роботі вчителів для підвищення рівня загальної середньої освіти в Україні.

Учасником форуму була методист комунальної установи "Зборівський районний методичний кабінет" Зборівської районної ради Антонів Галина .

Захід проходив в офісі компанії «Майкрософт Україна». Формат спілкування Open Space перед урочистим відкриттям форуму сприяв створенню теплої дружньої атмосфери та налаштував усіх учасників заходу на плідне професійне спілкування.
Після привітання учасників форуму фахівець Інституту інформаційних технологій і засобів навчання НАПН України Світлана Литвинова зробила огляд робіт переможців.

Далі заступник директора Інституту інноваційних технологій і змісту освіти МОН Тамара Пушкарьова розповіла про розвиток електронного освітнього середовища, а проректор з інформатизації навчально-наукової та адміністративної діяльності Київського університету імені Бориса Грінченка Наталія Морзе — про електронний освітній простір сучасного навчального закладу та про можливі шляхи розв’язання проблем сучасної загальної середньої освіти. Виступи лекторів живо сприймалися аудиторією, спонукали до роздумів та зародження нових ідей.
Ще чимало цікавої, необхідної у роботі вчителя інформації про сучасні педагогічні та інформаційно-комунікаційні технології отримали учасники заходу. До того ж вони мали змогу попрацювати у групах. Організаторам заходу вдалося організувати по-справжньому ефективну колективну взаємодію.

Захід відвідала і керівник тематичного напряму «МЦФЕР: Освіта» Видавничого дому МЦФЕР Лариса Ільченко. Вона запропонувала учасникам форуму поділитися своїм досвідом на сторінках видань «Заступник директора школи» та КОЗА-ДИСК «Шаблони і розробки для завучів школи». Тож усі читачі цих часописів невдовзі зможуть ознайомитися з найкращими напрацюваннями вчителів-новаторів.

Кiлькiсть переглядiв: 262

Коментарi